Vi säljer ekologiskt naturbeteskött direkt till privatkund!

Kött från djur som enbart äter gräs, på vintern ensilerat gräs och på sommaren betar naturbeten, är extra smakrikt och håller mycket hög kvalitet. Genom naturligt långsam uppfödningstakt får slaktkroppen en hög grad av insprängt fett, s.k. marmorering vilket gör köttet saftigt och smakrikt.

Kalvarna och lammen på Säby gård diar sina mödrar under sju till tio månader. Sedan går de i stora boxar med halmbädd och har fri tillgång på välskördat ekologiskt hö/ensilage, konserverat gräs. Från Maj- November betar de fritt på våra naturbeten tillsammans med sina mödrar och hjälper på så sätt till att hålla naturen öppen och full av biologisk mångfald. Ekologiskt gräsuppfödda djur ger ett kött med en fantastisk smak och som är rikt på fettsyran Omega 3.

SE eko 03

SE eko 03

På Säby gård är naturlig och god djurhållning mycket viktigt.

Från Säby gård är ett ekologiskt naturbeteskött. Lammen föds tidig vår och går sedan tillsammans med sina mammor på våra naturbeten till hösten då de skickas i grupp till slakt. Köttet levereras i en kartong/låda och är finstyckat, vakuumpackat, uppmärkt och färsen är mald, färdigt att lägga i frysen! Lammen/lådorna väger 10-20kg. En låda innehåller bl a följande detaljer: rostbiff, kotletter, tunnbringa, filé, bogstek, lårstek och färs Pris per kg, 169kr
Kött från Säbygård är ett gott och välsmakande gourmetkött kryddat av våra vackra hagars örtrikedom.

Det kött vi erbjuder er kommer från ett ungdjur, en kviga alternativt ungko på ca två eller en ungtjur på ca 1år. Det har en fin röd färg, är lagom fett och har fett insprängt i köttbitarna. Det innebär att köttet är moget i smaken. Det har dessutom hängmörats i 14 dagar så det är garanterat mört. Köttet levereras i en kartong/låda och är finstyckat, vakuum-packat, uppmärkt och färsen är mald, färdigt att lägga i frysen! Alla packade detaljer väger ca 1kg. En låda innehåller beroende på djurets storlek ca 25-40 kg benfritt kött. En låda nötkött fyller ca två hyllor eller lådor i en normalfrys.

Lådan innehåller antingen kött från kviga/ungko, detta kött har en längre uppfödningstid och slaktas först när djuret är ca 2år, eller kött från ungtjur på ca 1,5år. Genom naturligt långsam uppfödningstakt och endast gräs som foder får slaktkroppen en hög grad av insprängt fett, s.k. marmorering vilket gör köttet saftigt och mycket smakrikt.
En låda innehåller bl a följande detaljer: rostbiff, ytterlår, innanlår, rulle, högrev, fransyska, entrecote, ryggbiff, filé, bogstek, grytbitar och färs. Önskar ni en mindre andel kokkött och en större andel färs så skriv bara det under personliga önskemål på beställningssidan. Pris per kilo, 149kr.

Kött från Säbygård är ett gott och välsmakande gourmetkött kryddat av våra vackra hagars örtrikedom.

Skinn och hudar från Säby gård är en härlig kvalitetsprodukt, tvättbara mjuka lammskinn och kohudar beredda hos Tranås skinnberedning. Priset för ett lammskinn varierar mellan 800 och 1500kr, kohudar kostar ca 3000kr.

Beställning
När ni har lagt en beställning får ni snarast möjligt via e-post ett meddelande från oss då vi kommer överens om när vi ska leverera ert kött.

Leverans
Vid leverans får ni reda på den exakta vikten av det kött ni har beställt.
Lådorna hämtas hemma hos oss på gården, önskar ni istället få ert kött hemkört ordnar vi naturligtvis det mot en liten extra kostnad. Vi kör lådor till Göteborg och Stockholm några gånger per år, beställ en låda så återkommer vid med förslag på leveransdatum.

Betalning
Efter ni hämtat ert kött skickar vi er en faktura. Vid större leveranser har ni möjlighet att dela betalningen på två tillfällen. Ni betalar till vårt bankgiro.